Voetbalreis naar Barcelona, wat kun je nog meer doen?

Veel Nederlanders gaan op voetbalreis naar Barcelona. Een wedstrijdje in Camp Nou meepikken en direct de stad meepakken. Veel langer dan een weekend of een paar dagen heb je vaak niet, dus waar moet je dan aan denken om te doen? Voor veel dingen die je kunt doen in Barcelona heb je toegangskaartjes nodig. Denk aan de Sagrada Familia, de beroemde kerk welke nu echt bijna af is! Ook voor Park Guell heb je tegenwoordig kaartjes nodig. Het zou jammer zijn als je dit niet voorbereid en dat je dan geen kaartjes kunt krijgen. Voor sommige periodes in het jaar is dat een paar weken van tevoren helaas het geval.

 

Een wedstrijd in Camp Nou

 

 

FC Barcelona of Barça is een legendarische voetbalclub voor veel Nederlanders die van voetbal houden. Legendarische voetballers hebben hier gevoetbald, van Johan Cruijff en Johan Neeskens tot en met Ronald Koeman, Philip Cocu en Patrick Kluivert. Tegenwoordig speelt Frenkie de Jong er nog (geschreven 2023) en heeft ook Memphis Depay er kortgeleden nog gespeeld. Louis van Gaal was er niet heel lang geleden coach, net als Ronald Koeman. Verder is het natuurlijk de club geweest van Lionel Messi.

 

Kaartjes voor Camp Nou zijn tijdens voetbalwedstrijden zelf niet goedkoop, een kaartje kan al snel zo’n €80 per stuk kosten. Grotere wedstrijden zijn natuurlijk duurder. Je kunt ook een Camp Nou Stadion Tour boeken, dit kost een paar tientjes. Je krijgt dan een rondleiding door het stadion. Dit is natuurlijk wel als er geen wedstrijd wordt gespeeld.

 

Hoe kom je van Barcelona Airport naar Camp Nou?

 

Er rijdt een metro vanaf El Prat Airport, dit is het vliegveld van Barcelona, richting de stad. Neem lijn L9 vanaf zowel T1 als T2 en stap uit bij halte Collblanc. Dit kaartjes kost een paar euro en de reistijd is ongeveer 45 minuten. Een ideale verbinding dus!

 

Toegangskaartjes voor dingen in Barcelona

 

Behalve Camp Nou is er nog veel meer te doen in Barcelona. Denk aan Park Guell en de Sagrada Familia. Dit zijn allebei ‘producten’ van de beroemde Catalaanse architect Antoní Gaudi. Toegangskaartjes voor dingen in Barcelona zoals de Sagrada Familia zijn vooraf te koop. Je kunt ze voor een paar tientjes per persoon al kopen, dan heb je toegang tot de beroemde kerk. Wil je een rondleiding met gids dan kost het iets meer. Een toegangskaartje voor Park Guell kost ongeveer €15. Ook deze kun je het beste vooraf kopen.